OM OSS

Vi är ett bokförlag som ger ut historiska romaner. 

Allt började med att Parmér och Blom bestämde sig för att skriva en bok ihop. Efter att ha skickat in manuset till förlag började duon fundera på vad de skulle göra om de inte fick sitt manus antaget. Boken hade redan blivit till en serie och att boken inte skulle bli tryckt var inget alternativ.


Efter att ha undersökt marknaden och tagit reda på fördelar och nackdelar kring traditionella förlag, egenutgivning och hybridförlag landade Parmér&Blom i att de ville äga hela processen. Därför startade de bokförlaget TruffleHog. 


Varför just namnet TruffleHog? Parmér hade varit på en genomgång på Stadsarkivet under ledning av Mats Hayen. Stadsarkivet är ett av de ställen där Parmér&Blom hittar fakta när de gör research. Mats beskrev att de har två olika typer av författare som kommer för att läsa på. De allra flesta tillhör dem som vet vad de ska ta upp ur arkivet och läsa. Sen finns det de författare som plockar upp material och söker, letar efter något spännande. "De kallar vi för tryffelsvin." Uttrycket kändes klockrent och på engelska blev det rätt namn på ett nytt bokförlag.